Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Tortilla cu brânză, praz şi cartofi

Ingrediente
unt, pentru prăjit
1 fir de praz, tăiat fin
220g cartofi gătiţi şi răciţi
6 ouă
85g brânză cheddar
1 lingură salvie tăiată fin sau 1 linguriţă salvie uscată (opţional)

Mod de preparare
1. Se topeşte un cub de unt într-o tigaie de teflon de mărime medie şi se căleşte prazul timp de 5 minute, până se înmoaie. Între timp, se taie cartofii în jumătate, apoi în felii de ½cm grosime. Se bat ouăle, se asezonează, apoi se adaugă brânza şi salvia.

2. Se mai adaugă puţin unt în tigaie, dacă este nevoie, se adaugă cartofii, apoi oul bătut. Se reduce intensitatea focului şi se prăjeşte timp de 10 minute, până este aproape gata, apoi se bagă la cuptor şi se lasă câteva minute, până se rumeneşte. Se taie în felii şi se serveşte cu salată verde.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *