Politică

„Заказ №78” – „călăul românofob” cere lipsirea diasporei de dreptul de vot

 Moldovenii care au plecat peste hotare nu au făcut nimic „de folos societății pe parcursul anilor”

Acesta acuză pe pagina sa pe FB cetățenii moldoveni care „s-au așezat cu traiul în alte state” ca nu au „făcut ceva de folos societății pe parcursul anilor” . Din aceste considerente, acestora trebuie să li se interzică dreptul de vot în cadrul scrutinelor ce se desfășoară în Moldova.

„Privind participarea la TV-8, Jurnal-TV, și alte TV a unor persoane din așa-numita diasporă din Italia,Germania, Anglia și alte state, unde locuesc deja de 20-25 de ani, împreună cu toți apropiații și rudele, nu pot înțelege, prin ce contribuie ei la dezvoltarea economiei, agriculturii, construcția drumurilor, oprirea degradării satelor, îmbunătățirea sistemelor de educație, cultură și învățămînt, reparația …etc, etc,etc. Au făcut ceva de folos societății pe parcursul anilor ? Nimic. Cam ne-am săturat de atâtea sfaturi”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Pentru a-i lipsi de vot pe moldovenii din diasporă, Pușcaș sugerează o „concretizare a legislației electorale”.

Dreptul de vot trebuie să aparțină tuturor cetățenilor RM care locuiesc permanent în RM și celor care muncesc peste hotare la lucrări sezoniere. Cei care s-au așezat cu traiul în alte state și s-au integrat în societățile statelor respective nu mai participă la dezvoltarea RM, cu atât mai mult nu participă la administrarea treburilor publice. Noi, cei care zilnic ne ciocnim de diferite probleme, pe care tot noi trebuie să le rezolvăm, avem tot dreptul să cerem ca toți conaționalii noștri, indiferent de durata aflării lor peste hotare, să renunțe la războiul psiho-informațional, declanșat în RM de către opoziție cu participarea nemijlocită a lor, fiind folosiți ca un instrument agresiv împotriva poporului moldovenesc, dar mai concret, să se trezască și să-și determine statutul”, a adăugat el.

Victor Pușcaș – „temnicer sovietic”

Victor Pușcaș este un personaj extrem de controversat, în pesa vremii fiind numit nu altfel de cât „temnicer soviectic.” In 2016 în presa a fost publicată o amplă investigație jurnalistică referitoare la trecutul de torționar al „vedetei presei pro-rusești” din Moldova.

Probabil din imaginea reprezentativă veţi înţelege că realizatorii de emisiuni TV de la Chişinău au început să invite în studiouri autorităţi ale lumii criminale, scria bloggerul Viaceslav Balacci în 2016.


Tipul cu tatuaj cu ancoră şi stea sovietică pe ea nu este însă interlop, ci tocmai inversul, fost judecător şi chiar preşedinte al Judecătoriei Supreme a Moldovei Sovietice, făcut ulterior preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, deja a Republicii Moldova, Victor Puşcaş.

În imagini vedeţi una din operele de căpătâi ale Puşcaşului, Instrucţiunea care a fost aprobată la 14 martie 1989 de autorităţile RSSM, sub care apare în calitate de semnatar şi Puşcaş, alături de Voronin. Instrucţiunea a fost elaborată pentru a intimida acţiunile stradale care luau amploare la Chişinău şi cereau alfabet latin, limbă română şi independenţă faţă de URSS. Aceasta a servit ca bază pentru atragerea la răspundere administrativă şi penală a moldovenilor deşteptaţi. O măsură de reprimare şi contracarare a Marilor Adunări Naţionale.

Imediat după aprobarea acelei instrucţiuni, în primăvara lui 1989 Puşcaş a convocat întregul corp de judecători de la Judecătoria Frunze (actuala Judecătorie Buiucani) la sediul Judecătoriei Supreme, într-o şedinţă la care au participat viceministrul Afacerilor Interne Juc şi şeful KGB al RSSM Lavranciuk. Judecătorii au fost atenţionaţi să nu achite protestatarii, ci să le aplice la toţi arestul! Puşcaş a atenţionat judecătorii, că vor surveni consecinţe foarte grave pentru ei, dacă vor continua să aibă o atitudine tolerantă faţă de „naţionalişti”, cum erau numiţi pe atunci moldovenii deşteptaţi. Pentru că judecătorii, care în mare parte erau intelectuali care sprijineau Renaşterea Naţională, nu executau instrucţiunile sale, Puşcaş a modificat ulterior competenţa Judecătoriei Frunze, dosarele „naţionaliştilor” fiind transmise la examinare altor judecători, loiali puterii sovietice.

Fiind întrebat de presasă comenteze acea instrucţiune, Puşcaş a dat un răspuns cinic şi chiar obraznic: „Aşa erau timpurile!”. Da, erau timpurile călăilor! Timpurile mancurţilor care loveau în propriul popor! Timpurile asasinilor! – , scria bloggerul Viaceslav Balacci în 2016.


În imagini vedeţi sentinţa emisă de Puşcaş la 5 iunie 1979 în privinţa a doi poliţişti din Cahul, dintre care unul de 38 de ani, tată a doi copii minori. În baza unor formulări arbitrare, cum ar fi „luptă insuficientă cu furturile averii socialiste”, Puşcaş i-a condamnat la MOARTE, prin ÎMPUŞCARE, fiindu-le incriminată dispariţia unui butoi cu vin şi a unuia cu spirt de la una din fabricile de vinuri din Cahul! Soţia poliţistului în vârstă de 38 de ani după sentinţa lui Puşcaş şi-a ieşit din minţi! Ce să-i faci? Aşa erau timpurile! Sub sentinţă vedeţi insripţia „Заказ №78” („comanda nr.78”) (oare de la cine a fost comanda?) şi că sentinţa a fost editată în 150 de exemplare! Probabil pentru ca s-o vadă cât mai mulţi moldoveni, ca să ştie de frică…

Pentru aceasta, dar şi pentru alte sentinţe, nu mai puţin sadice, Puşcaş era poreclit în tagma judecătorilor sovietici „temnicerul”.

Deşi a persecutat exemplar „naţionaliştii” care cereau independenţa Moldovei de URSS, temnicerul cu mâinile pătate de sânge s-a orientat foarte bine şi după independenţă. În 1994 a candidat cu nr.1 la alegerile parlamentare pe lista Partidului Republican.

Republicanii erau chiar mai fascişti decât „Ravnopravie” a lui Klimenko, ura faţă de români şi tot ce nu are origini sovietice era debordantă la ei! Imediat după alegerile din ’94 Puşcaş a fost numit ministru în Guvernul agrarian românofob Sangheli, iar după funcţia de ministru a obţinut direct funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, deja a Republicii Moldova.

Acum iată că temnicerul sovietic revine. Călăul românofob cu steaua sovietică tatuată pe mâinile murdare de sânge ne vorbeşte de reformă în justiţie, depolitizarea instituţiilor şi scoaterea justiţiei de sub influenţa politicului! Se pare că unii, scoţând călăul pe ecrane, vor să facă din această fosilă sovietică erou al reformelor europene în Moldova. Probabil acei „unii” vor la fel de mult binele acestui biet popor, ca şi Puşcaşul atunci când emitea sentinţa de condamnare la moarte acelui poliţist din Cahul, lăsându-i copiii orfani! Eu zc că timpurile temnicerilor sovietici a trecut! A venit timpul LUSTRAŢIEI, fără de care acest colţ de ţară nu poate merge înainte! Nu trebuie să permitem acestor fosile ale trecutului sovietic să ne mai omoare sau intimideze cu răspundere administrativă sau penală, doar pentru că… suntem români.

Victor Pușcaș va purta Ordinul „Bogdan Întemeietorul”

Amintim că Igor Dodon a decorat o serie de elemente românofobe notorii cu diverse distincții de stat. Scenarista filmului de propagandă „Istoria Moldovei” , a fost decorată cu „Ordinul Gloria Muncii”. Românofobul Nicolae Pascaru, președinte al Mișcării Naționale „Voievod” a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”, Iar „statalistul” Victor Pușcaș, a fost decorat cu Ordinul „Bogdan Întemeietorul”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *