Actualitate

Igor Dodon interogat de procurori în dosarul Energocom: Are statut de bănuit

Procesul de audiere a început la ora 10:00. Astăzi, Igor Dodon urmează să facă primele declarații în fața acuzatorilor în acest dosar, după ce la prima ședință din 29 decembrie anul trecut, la care a fost citat la Procuratura Generală, socialistului i-a fost doar înaintă ordonanța. Atunci, Dodon le-a solicitat procurorilor timp pentru a face cunoștință cu materialele cauzei penale în care are statut de învinuit, pentru ca ulterior să facă declarații pe marginea dosarului și să răspundă la toate întrebările acuzatorilor de stat.

La 29 decembrie 2021, Igor Dodon s-a prezentat la Procuratura Generală pentru a fi audiat în cadrul cauzei penale SA „Energocom”. Atunci însă Dodon a solicitat termen pentru a se pregăti de darea declarațiilor.

În iunie 2021, reprezentanții Procuraturii Generale au anunțat că vor verifică legalitatea încheierii în anul 2008 a contractului de furnizare pentru Republica Moldova a energiei electrice din Ucraina, acțiuni în care, potrivit mai multor experți în energetică, ar fi implicați ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și deputata socialistă, Zinaida Greceanîi.

Procurorii susțin că cercetările în acest au fost deja demarate la 5 mai 2021, după ce procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a anulat ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale pe acest caz, emisă în anul 2017 de PCCOCS.

Sursa: zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *