ROMÂNIA

1.200 de pistoale găsite într-un camion condus de un şofer din Ucraina la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră din Constanța au descoperit 1.200 de pistoale, suspecte de a fi arme letale, într-un camion condus de un şofer din Ucraina, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă. 

În documente scria că bărbatul transporta pistoale cu gaze pentru o firmă din Ucraina.

Armele au fost ridicate pentru a fi expertizate.

Garda de Coastă a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina.

“Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, poliţiştii de frontieră au însoţit ansamblul rutier în Portul Constanţa, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia. În urma verificărilor, au fost descoperite 60 de cutii ce conţineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm, care au fost ridicate în vederea expertizării”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Sursa Pro Tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *