Actualitate

1 noiembrie zi de doliu în memoria lui Constantin Tănase: Toate drapele din țară vor fi coborâte în bernă

Potrivit decretului, mâine, 1 noiembrie, în ziua funeraliilor jurnalistului, în toate localităţile republicii vor fi arborate în bernă drapelele de stat, la ora 12.00, se va ține un minut de reculegere, iar Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” va organiza transmiterea în direct a ceremoniei de înmormântare a celui care a fost Constantin Tănase.

Totodată, potrivit decretului, se recomandă autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor să renunţe la desfăşurarea, în ziua de 1 noiembrie 2014, a acţiunilor distractive de masă, iar redacţiilor ziarelor, posturilor de radio şi televiziune să ţină cont de specificul zilei de 1 noiembrie 2014 la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor din această zi.

Decretul a fost semnat „în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a remarcabilului jurnalist, susținător activ al mișcării de renaștere națională, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, publicist și scriitor, Constantin Tănase”, se precizează într-un comunicat al Președinției.

Reamintim că, fondatorul ziarului TIMPUL, ziaristul și scriitorul Constantin Tănase, a încetat din viață joi, 30 octombrie. Redacția transmite condoleanțe familiei, apropiaților și tuturor celor care l-au iubit și l-au citit în acești ani. Toți cei care doresc să-și ia rămas bun de la Constantin Tănase sunt așteptați astăzi, 31 octombrie, ora 17.00, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *