Externe

10.000 de persoane sunt date dispărute în urma inundaţiilor din Libia. Oficial IFRC: Numărul morţilor este uriaş şi ar putea ajunge la mii

Aproximativ 10.000 de persoane sunt considerate dispărute în urma inundaţiilor dezastruoase din Libia, a declarat marţi un oficial al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), citat de News.ro.

”Putem confirma, din sursele noastre independente de informaţii, că numărul persoanelor dispărute atinge 10.000 până în prezent”, a declarat Tamer Ramadan, şeful delegaţiei IFRC în Libia.

”Numărul morţilor este uriaş şi ar putea ajunge la mii”, a menționat oficialul.

Aproape un sfert din oraşul Derna, situat în estul Libiei, este distrus de inundaţii, după ce s-au rupt baraje în urma furtunii Daniel din Mediternana. Peste 1.000 de cadavre au fost recuperate până în prezent, a declarat marţi un ministru din cadrul administraţiei care controlează estul ţării.

IFRC ar putea lansa în curând un apel pentru finanţare de urgenţă pentru a sprijini victimele inundaţiilor din Libia. ”Provocările variază, de la accesul la facilităţi medicale de bază pentru servicii de sănătate, adăposturi şi gestionarea adăposturilor, până la alimente şi produse nealimentare”, a declarat Ramadan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *