DIVERSE

10 aparate casnice care consumă foarte multă energie electrică

O modalitate simplă de a reduce consumul de energie și de a economisi bani este să renunțați la utilizarea inutilă a energiei electrice. Experții au făcut o listă pentru a-i ajuta pe oameni să identifice ce aparate consumatoare de energie trebuie să oprească și să înceapă să economisească bani.

Consola de jocuri
Pe lângă costurile de funcționare, a lăsa o consolă de jocuri în stand-by timp de un an întreg poate costa o mulțime de bani.

Consolele de jocuri moderne sunt mult mai puternice decât erau în trecut, ceea ce înseamnă că acestea consumă mult mai multă energie, deoarece sunt conectate la internet chiar și în modul standby.

Calculatoare de birou
Ar trebui evitată lăsarea calculatoarelor în modul standby. Potrivit experților, utilizarea calculatoarelor vă va crește deja facturile de energie, așa că asigurați-vă că le opriți dacă este posibil.

Laptop
Laptopurile sunt bune pentru că le puteți deconecta imediat ce se încarcă, în loc să le lăsați să consume energie toată ziua. Rețineți că laptopurile continuă să consume energie chiar dacă sunt complet încărcate și închise, cel mai bine este să le deconectați complet, mai ales peste noapte.

Difuzoare inteligente
Experții estimează că difuzoarele inteligente consumă 3 wați pe oră în modul standby. De obicei, oamenii folosesc difuzoarele inteligente doar câteva ore pe zi, iar dacă sunt conectate și în standby timp de un an, acestea pot crește semnificativ factura de electricitate.

Mașina de spălat vase
Mașinile de spălat vase utilizează aceeași cantitate de energie în standby pe oră ca și difuzoarele inteligente. Dacă faceți mai multe sarcini pe zi, poate că nu doriți să o opriți complet, dar tot merită să o opriți noaptea.

Mașina de spălat rufe
Deși o mașină de spălat rufe în modul standby consumă energie foarte, foarte puțin, pe parcursul unui an, suma se poate aduna. Potrivit experților, pentru aceeași sumă de bani, puteți folosi două lămpi LED de 3W timp de opt ore pe zi, pe tot parcursul anului. Alegerea vă aparține.

Cuptor cu microunde
Mulți oameni lasă cuptoarele cu microunde pornite tot timpul, chiar dacă le folosesc doar câteva minute pe zi. Gândiți-vă dacă merită și, dacă sunteți obișnuit să folosiți cuptorul cu microunde ca ceas de bucătărie, sunteți dispus să plătiți acest preț.

Costul anual în standby pentru un televizor nu costă atât de mult, dar dacă ai un set-top box, costul crește. Televizoarele sunt unele dintre cele mai consumatoare de energie electrică, așa că asigură-te că le oprești atunci când nu sunt folosite pentru a reduce costurile.

Imprimantă
Imprimantele nu sunt de obicei folosite prea mult zilnic în gospodăriile obișnuite, dar multe dintre ele rămân tot timpul în stand-by. Asigurați-vă că le opriți complet atunci când nu sunt folosite pentru a economisi și mai mult bani din facturile de energie.

Uscător de rufe
Uscătoarele sunt unul dintre cele mai mari consumatoare de energie. La fel ca în cazul mașinilor de spălat, lăsarea uscătoarelor în stand-by va adăuga o anumită sumă la facturile anuale care merită economisită.

Așadar, am numărat 10 aparate pe care ai putea foarte bine să le oprești chiar acum fără să sacrifici confortul vieții. Și oricât de mic ar fi costul lăsării lor în stand-by, înmulțit cu zece, acesta devine destul de vizibil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *