Actualitate

10 mii de țigarete de contrabandă reținute la aeroportul din Chișinău

Produsele de tutungerie au fost descoperite în bagajul de cală al unui moldovean de 19 ani. Cazul a fost înregistrat în această dimineață, în jurul orei 06.00, pe sensul de ieşire din ţară, la ruta aeriană Chișinău-Londra. La controlul de frontieră s-a prezentat un tânăr, comportamentul agitat al căruia a trezit suspiciuni poliţiştilor de frontieră și colaboratorilor vamali, astfel fiind luată decizia de a supune unor verificări adiționale atât persoana, cât și bagajul acestuia.

În urma controlului fizic al bagajului s-au depistat 400 de pachete de țigări ”Marlboro” și 100 de pachete ”Kent”, valoarea cărorra pe piața europeană ar fi constituit circa 2000 euro. În baza cazului dat a fost întocmit proces verbal cu privire la contravenție, art. 287 alin.10, Cod Contravențional al RM, marfa a fost reținută în vedearea confiscării, iar contravenientul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei, după finalizarea procesului de documentare, acesta și-a continuat călătoria.

Un alt caz de reținere a țigărilor de contrabandă a avut loc în această dimineață, aproximativ la ora 03.00, pe segmentul verde al frontierei de stat, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni. Inspectorii de frontieră aflându-se în misiune de serviciu au depistat și ridicat 1000 de pachete de țigări „Rothmans”, fiind reținuți 2 tineri, domiciliați în mun. Chișinău, de 20 și 25 de ani. Persoanele au fost depistate pe direcția direcţia Obileni – Podul Hajiului, acestea nu și-au putut argumenta scopul aflării în zona de frontieră, mai mult ca atât, le lipseau actele de identitate, motiv pentru care a fost luată măsura de a-i reține și escorta la sediul Sectorului.

În cadrul cercetărilor, tinerii au relatat polițiștilor de frontieră că intenționau să treacă înot Prutul pentru a transmite întreaga cantitate de ţigări unor complici care îi așteptau pe malul românesc. Angajații Poliției de Frontieră i-au informat pe colegii români în vederea cercetării în comun a cazului și identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea ilegală. Tinerii sunt documentați pentru tentativa trecerii ilegale a bunurilor peste frontiera Republicii Moldova, în cazul în care se va dovedi vinovăția acestora vor fi amendați de la 150 la 300 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

Sursa: Timpul 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *