Economie

100 de milioane pentru investitorii din domeniul energetic

Consiliul de administrare al FEE s-a întrunit astăzi într-o primă şedinţă pentru a stabili foaia de parcurs în procesul de lansare a finanţării proiectelor investiţionale în domeniul eficienţei energetice. Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, care a prezidat şedinţa, a declarat că priorităţile pentru perioada imediată sunt instituirea FEE şi lansarea procesului de colectare a proiectelor spre finanţare.

Fondul este creat pentru implementarea politicilor R.Moldova în domeniul eficienţei energetice şi valorificării surselor de energie regenerabilă, cât şi pentru a atinge obiectivele Programului naţional pentru eficienţă energetică până în anul 2020. Obiectivul principal al Fondului este atragerea şi gestionarea resurselor financiare pentru implementarea proiectelor de eficienţă energetică şi valorificarea surselor de energie regenerabilă.

Resursele financiare ale Fondului pentru anul 2012 constituie aproximativ 100 mln. lei şi vor fi suplinite anual, cu surse din bugetul de stat, în corespundere cu legea bugetului de stat pentru anul respectiv, donaţiile persoanelor fizice şi juridice din Moldova sau din străinătate, ale instituţiilor financiare şi partenerilor strategici de dezvoltare; veniturile financiare formate
din dobânzi şi comisioane; credite şi alte instrumente financiare.

Fondul va funcţiona pe principiul “revolving” prin realimentarea lui cu sumele rambursate şi plăţile de dobânzi şi comisioane. Fondul va oferi: grant, garanţie, împrumut şi leasing. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *