Politică

11 consilieri comunişti au rămas FĂRĂ MANDATE

Potrivit viceprimarului de Edineţ, Valerian Ciobanu, citat de IPN, această măsură a fost necesară, deoarece Consiliul nu s-a putut convoca de 19 ori din cauza neprezentării consilierilor comunişti, în total 12 la număr, şi a altor 2 consilieri liberal-democraţi.

Situaţia celor 2 liberal-democraţi va fi discutată la una din ședințele următoare, a adăugat Valerian Ciobanu. Acesta a atras precizat că după ce consilierilor comunişti le-au fost ridicate mandatele, liderii PCRM din raion le-au interzis candidaților ce urmează pe listă să accepte mandatul de consilier.

La rândul său, Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir, a declarat că regulamentul de ridicare şi atribuire a mandatelor nu prevede cum se procedează în astfel de situaţii și că până acum nu au existat cazuri de ridicare a mandatelor a unui număr atât de mare de consilieri. El a mai spus că 2 candidaţi pe listele PCRM din cei 12 au acceptat, până la urmă, să devină consilieri, astfel încât ar putea fi funcțional şi cu 10 consilieri lipsă, dacă va fi asigurat cvorumul la şedinţe.
 
Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *