Social

11 incendii de vegetație – stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații IGSU au fost solicitați în 11 cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație arsă. Cele mai multe intervenții au fost realizate în localități din raionale Strășeni, Căușeni, Orhei, Călărași dar și municipiul Chișinău, comunică MOLDPRES.

Astfel, potrivit IGSU, un incendiu de vegetație a fost lichidat de pompieri aseară pe str. Ialoveni din cartierul Telecentru al Capitalei. Apelul la Serviciul Unic de Urgență 112 a fost recepționat la ora 20.27.

Conform primelor informații, o suprafață extinsă de teren a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au fost trimise trei echipe de salvatori și pompieri. Incendiul a fost lichidat la ora 23:02. În urma arderii, au fost compromise peste 20 de hectare de teren.

În acest context, IGSU amintește populației despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare. În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporții.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, în ultimele 24 de ore pompierii au stins 58 ha de vegetație arsă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *