Politică

12 decembrie – ședință specială pentru deputați. Cinci proiecte de lege importante vor fi dezbătute

Legile bugetului național pentru anul 2023 urmează să fie dezbătute de deputați în cadrul unei ședințe speciale la Parlament, care este programată pentru ziua de luni, 12 decembrie, a anunțat președintele Legislativului, Igor Grosu.

„La ședința Biroului permanent s-a convenit ca să dedicăm o ședință plenară doar pentru legile bugetului pentru anul 2023. S-a decis ca ședința să fie pentru ziua de luni, 12 decembrie, ora 9:00”, a anunțat Grosu, transmite Realitatea.md.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței plenului din 12 decembrie va fi dezbătute următoarele proiecte de legi: bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023, fondul obligatoriu al asigurărilor obligatorii de asistență medicală pentru anul 2023, legea bugetului de stat pentru anul 2023, politica bugetar fiscală pentru anul 2023 și modificarea legii bugetului pentru anul 2022.

Precizăm că, cele patru proiecte de lege privind bugetul din anul 2023 au fost aprobate de Guvern la data de 7 decembrie, la doar câteva ore după ce au fost făcute publice, fără a fi supuse consultărilor publice timp de 10 zile așa cum prevede legislația. Explicația prim-ministrei Natalia Gavrilița a fost că „s-a negociat până în ultimul moment cu Fondul Monetar Internațional”, motiv pentru care nu s-a reușit în termen expunerea acestor proiecte de legi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *