Actualitate

12 militanți islamiști au fost uciși de către forțele armate egiptene, vineri, în deșert

Forțele de securitate egiptene nu au suferit pierderi ca urmare a acestui incident armat. Zona în care a avut loc incidentul se află la sud-vest de locul unde în urmă cu o săptămână 16 polițiști au fost uciși de către islamiști.

"Forțele de securitate au dat o lovitură gravă elementelor teroriste, răzbunând sângele celor care s-au jertfit săptămâna trecută în oază", a declarant o sursă de securitate la nivel înalt pentru MENA . "Doisprezece elemente teroriste au fost ucise în această dimineață ca urmare a unor ciocniri violente."

După incidentul de săptămâna trecuta, un responsabil din cadrul forțelor de securitate egiptene a declarant pentru Associated Press că numărul morților ar fi peste 50, acesta fiind unul dintre cele mai grave atacuri împotriva forțelor de securitate egiptene din ultimi ani.

Egiptul se confruntă cu o insurgență a militanților afiliați ISIS, în Peninsula Sinai, unde sute de soldați și polițiști au fost uciși din 2013, când forțele armate egiptene l-au demis pe președintele islamist Mohamed Mursi, după proteste populare de mare amploare.

De atunci, sute de membri ai forțelor de securitate egiptene au fost uciși în atacurile teroriste din Sinai, în special în zona foarte nesigură din nord-estul peninsulei, care are granițe atât cu Israelul, cât și cu Fâșia Gaza condusă de miscarea islamistă palestiniană Hamas. Militanții și-au extins campania și în alte părți ale Egiptului. Aceștia au orchestrat atacuri teroriste contra unor biserici din Cairo și din alte orașe, soldate cu zeci de victime.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *