Actualitate

14 elevi din Căușeni s-au INTOXICAT după ce ar fi mâncat la liceu PIUREU cu miros de săpun

În acelaş timp directorul Liceului, Lidia Ceban, nu crede că acești copii s-ar fi intoxicat de la şcoală pentru că în total au fost alimentaţi 140 de copii la filiala şcolii printre care şi profesorii, iar aceste semnale au apărut de la două clase, scrie STUDIO-L.MD.

Cu toate acestea medicii de la Sănătate publică au prelevat probe şi urmează să stabilească cauza infecţiei în următoarele zile. De la şcolală direct în spital. 14 copii din două clase de a patra de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu au ajuns intoxicaţi în secţia de boli infecţioase a spitalului raional , după ce au mîncat miercuri dinimeaţa la Cantina şcolară. Copii spun că au servit la masă pireu şi peşte sărat, pîine, biscuiţi dar şi dulciuri aduse de acasă de colegi. Elevii spun că pireul nu era gustos, avea gust de săpun.

Părinţii copiilor sunt revoltaţi, aceştea spun că vor interzice micuţilor să meargă la cantina şcolii. Pentru a vedea care estea starea de sănătate a copiilor la spital a venit şi preşedintele raionului. Ion Ciontoloi spune că persoanele vinovate de aceste nereguli riscă să-şi piardă locul de muncă.

Reprezentanţii Centrului de Sănătate publică au prelevat probe de la toate produsele care au fost puse pe masa copiilor, iar rezultatele urmează să apară în următoarele cinci zile. Medicii însă spun că în următoarele zile ar putea apărea şi alţi copii pentru că perioada de incubaţie a toxiinfecţiile este de cinci zile.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *