Istorie

14 februarie în istorie. S-a născut Ghiţă Mureşan

La înălţimea de 2,31 metri, deţine împreună cu Manute Bol titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA.

Gheorghe Mureşan a devenit românul care a intrat în vizorul lumii sportive datorită selecţiei observative. Având o înălţime peste medie la vârsta junioratului, Mureşan a fost imediat reperat de către specialiştii de la Clubul Sportiv al Universităţii Cluj. De aici, datorită aptitudinilor sale, jucătorul a atras curând atenţia selecţionerului echipei naţionale şi mai apoi echipelor din străinătate: Pau-Orthez, Washington Bullets şi New Jersey Nets.

Cunoscut şi ca Ghiţă Mureşan, el a încercat şi actoria, fiind unul din personajele principale în filmul Gigantul Meu din 1998. În această peliculă a jucat împreună cu Billy Crystal.

Recordul său pentru naţionala României este de 42 de puncte, reuşite într-un meci cu Suedia, în noiembrie 1992. În 1993 a pătruns în liga profesionistă nord-americană (NBA), evoluând cinci sezoane pentru Washington Bullets (1993-1998) şi două pentru New Jersey Nets (1998-2000). În sezonul 1995-1996 a primit premiul NBA Most Improved Player Award (Cel mai bun jucător în ascensiune).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *