CSI / Rusia

14 morți și zeci de persoane au ajuns la spital în Rusia după ce au băut cidru otrăvit

Numărul persoanelor care au murit din cauza intoxicației cu cidru în Dimitrovgrad, regiunea Ulianovsk, a crescut la opt. Acest lucru a fost precizat într-un raport distribuit luni de departamentul regional al Rospotrebnadzor.

“Un total de 14 cazuri de otrăvire au fost înregistrate în Dimitrovgrad și Ulianovsk, dintre care opt s-au soldat cu moartea”, a precizat departamentul Rospotrebnadzor.

Potrivit anchetatorilor, toate persoanele otrăvite au consumat băutura alcoolică “Cidru” cumpărată din magazinele “Teritoriul berii”, care a fost furnizată de antreprenorul din districtul Krasnoglinsky din regiunea Samara. Cauza penală a fost inițiată în conformitate cu partea a 3-a a clauzei 238 din Codul penal al Federației Ruse “prestarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță și care au avut ca rezultat moartea a două sau mai multe persoane”.

Potrivit informațiilor preliminare ale agenției, otrăvirea s-a produs ca urmare a consumului de cidru “Mister Cider” produs în regiunea Samara. Rospotrebnadzor a demarat o investigație privind otrăvirea, iar în prezent se iau măsuri de retragere a produselor din circulație și de suspendare a vânzării lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *