Ultima oră

148 de persoane au încercat să treacă granița cu acte false sau contrafăcute

Potrivit statisticelor, din cele 148 documente, 96 s-au dovedit a fi contrafăcute, 42 – falsificate, 10 – străine și un număr aparte îl reprezintă cele 71 de certificate de asigurare ,,Cartea Verde”. Printre cele mai reproduse documente se numără împuternicirile notariale, fiind înregistrate 36 de procuri, în 2013, în perioada de referință fiind depistate 68.

La punctele de trecere, inspectorii de frontieră au identificat 10 persoane, atât cetățeni moldoveni, cât și străini care au prezentat la control acte de identitate contrafăcute, falsificate sau străine. Tertipurile cele mai folosite de falsificatori rămân în continuare alterarea paginii cu datele personale, substituirea fotografiei, modificarea datei de valabilitate, imitarea ștampilei sau cazurile în care cetățenii moldoveni încearcă să iasă ilegal din țară cu pașapoartele altor persoane.

Angajații Poliției de Frontieră au constatat că tot mai mulți șoferi, fie intenționat sau din necunoaștere, prezintă certificate de asigurare Carte Verde falsificate. De la 1 ianuarie până pe 1 octombrie 2014, polițiștii de frontieră au depistat 71 de certificate falsificate. În cazul când persoana prezintă la controlul necesar traversării de stat certificatul de asigurare falsificat, posesorului îi este interzisă intrarea sau ieșirea în/din Republica Moldova şi devine pasibil de răspundere penală.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *