Ultima oră

15 mesaje pentru ruși. De ți-e foame sau ți-e sete, să știi: NOI AVEM ”DI TĂTI”

Mesajele sunt strânse într-o campanie a site-ului publika.md care își invită cititorii să formuleze argumente "convingătoare, în formă de slogan" și să le posteze pe pagina campaniei. 

"Blocada Rusiei asupra exporturilor moldoveneşti de vin, fructe şi legume continuă. De câteva săptămâni asistăm la o avalanşă de ameninţări venite dinspre Moscova. Iar în ultimele zile, ele s-au materializat în embargoul asupra importurilor din Moldova. Pentru că noi, jurnaliştii, nu cunoaştem altă armă decât cuvântul vă invităm să ne unim forţele într-o singură voce şi să susţinem Moldova împreună (…). Putem să îi convingem pe ruşi că produsele moldoveneşti sunt de calitate şi merită să le cumpere", se arată în textul campaniei.

Iată 15 dintre mesajele moldovenilor pentru ruși:

1. Vinul nostru-i cel mai bun, o ştim chiar de la străbuni!
2. De ți-e foame sau ți-e sete, să știi: noi avem ”di tăti”.
3. Embargoul vine şi pleacă. Vinul moldovenesc rămâne.
4. Pământ plugarilor, libertate proletarilor, case boschetarilor, vin tuturor paharelor!
5. Vinul nostru-i cel mai bun. Nu-l întoarceţi iar din drum!
6. Fructele moldoveneşti sunt mâncate şi în cosmos. Savuraţi-le cât aveţi această posibilitate
7. Gazul rusesc se va sfârşi, dar vinul moldovenesc e veşnic!
8. Dulce-i vinul de acasă, nu ca vodka rusească!
9. Europenii beau vin fiindcă e sănătos pentru inimă. Cei fără inimă se mulțumesc cu vodcă
10. Curaj, "vin" europenii!
11. Rusia, noi nu te atacăm! Noi te hrănim
12. Atenţie! Fructele moldoveneşti conţin fructe!
13. Fructele noastre au viermi pentru că nu-s din plastic
14. Bea vin roşu şi gustos, Putin, să fii sanatos!
15. Vinul roşu moldovenesc – pastila impotriva radiaţiei!

Din cauza interzicerii importurilor în Rusia a vinurilor, fructelor și legumelor moldovenești, Comisia Europeană intenționează să deschidă complet piața Uniunii Europene pentru importurile de vinuri din Republica Moldova,înainte de intrarea în vigoare a Acordului de Asociere cu UE și a Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundată şi Cuprinzătoare (DCFTA).

În iunie 2013, Uniunea Europeană (UE) și Republica Moldova au încheiat negocierea unui istoric Acord de Asociere, care prevede și crearea unei Zone de Liber Schimb Aprofundate şi Cuprinzătoare (DCFTA), încurajând astfel integrarea economică a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Acordul de Asociere urmează a fi parafat la Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius, Lituania, în noiembrie 2013.

De asemenea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a inițiat o serie de discuții cu patronatele de profil din România pe tema posibilităților de sprijinire a producătorilor din Republica Moldova în ceea ce privește promovarea și comercializarea produselor acestora pe piața românească.

460 de sticle de vin pentru Merkel

Vinul moldovenesc a ajuns chiar și la cancelarul german Angela Merkel.

În urma vizitei făcută de Angela Merkel în Moldova, în august anul trecut, aceasta a primit cadou 460 de sticle de vin de colecţie din partea complexului Cricova, pe care l-a vizitat împreună cu premierul moldovean Vlad Filat.

Sortimentele de vin oferit erau Cabernet, Codru, Gewurz Traminer, Cahor, Marsala și Grătieşti.

Nu se știe cu cât vin a plecat Merkel în Germania, pentru că la acea dată, reprezentanții serviciului moldovenesc de presă al Guvernului au menționat că sticlele vor fi păstrate la Cricova, urmând să fie livrate cancelarului la solicitarea acestuia.

yahoo.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *