Eveniment

15 mii de persoane au vizitat Aeroportul din Chișinău cu prilejul Zilei Aviației Civile

Evenimentul a durat 7 ore, timp în care vizitatorii au putut face poze și admira 35 de aparate de zbor la sol și un show aviatic de excepție, realizat de către 30 de piloți profesioniști din Republica Moldova, România și Lituania.

Surpriza eveimentului au fost demonstrațiile „Baltic Bees”, formația lituaniană cu un stil de pilotaj unic în lume, care au executat manevre artistice complicate. O altă demonstrație care a bucurat vizitatorii a fost cea efectuată de Jurgis Kairys, campion mondial la acrobație aeriană.

La eveniment au participat și un grup de copii din școli-internat și centre de plasament din Strășeni și Chișinău. Ei au vizitat expoziția de tehnică aviatică și au urcat la bordul unei aeronave moderne de tip Airbus A320, unde au fost salutați de către echipaj – comandantul navei și însoțitoarele de bord.

Evenimentul a fost desfășurat de „Avia Invest” SRL în parteneriat cu Autoritatea Aeronautică Civilă cu ocazia zilei Aviației Civile în Republica Moldova.

Cu același prilej, pe 19 septembrie la etajul doi al terminalului a fost inaugurată o expoziție de 76 de fotografii ale plane spotterilor din Moldova și de peste hotare. Expoziția este deschisă pentru toți pasagerii și vizitatorii aeroportului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *