Social

15 persoane, reţinute: Vindeau drogurilor în proporții deosebit de mari

Pe parcursul a două săptămâni, polițiștii au efectuat opt achiziții de control, fiind procurate și scoase din circuitul ilicit aproximativ 10 grame de heroină.

Astfel, în urma colaborării cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare, Brigada cu Destinație Specială „Fulger” şi Serviciul Vamal, au fost stopate cinci automobile pe teritoriul mun. Chișinău. În cadrul verificărilor au fost depistate și ridicate 12 pachețele din staniol cu heroină cu masa totală de 8 gr, seringi cu urme vizibile de utilizare, telefoane mobile, precum și peste 30 000 de lei, obținute în urma comercializării drogurilor.

Ulterior, au fost efectuate 18 percheziții la domiciliile suspecților, de unde au fost ridicate seringi goale, mijloace bănești care au fost utilizați în cadrul achizițiilor de control, cântare folosite cu urme de heroină, telefoane mobile, cartele SIM și alte instrumete utilizate la distribuire și consumul drogurilor. În total au fost ridicate circa 20 de grame de heroină în valoare de 50.000 de lei.

În privința a 11 persoane reținute au fost eliberate mandate de arest pentru 30 de zile, iar patru sunt cercetați în stare de libertate. Aceștia își recunosc vina și colaborează cu organul de urmărire penală.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare bărbaţii riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

În continuare polițiștii întreprind măsuri operative de investigație, întru stabilirea altor membri ai grupării implicați în circulația ilegală a substanțelor narcotice. 

Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *