Ultima oră

150 de absolvenți vor susține anul viitor BAC-ul la limba străină

Aceștia vor putea susține repetat examenul abia anul viitor, în sesiunea de bază. 
Potrivit viceministrului Educației, Igor Grosu, metodologia de organizare și desfășurare a examenelor a fost, în linii mari, respectată, iar abaterile au fost sancționate ori sunt investigate. „Venim cu un îndemn la calm, deoarece s-au lansat mai multe speculații politice pe seama celor 28 de mii de elevi. Mai mult decât atât, goana după senzaționalism și încercările de a politiza situația nu este una bună pentru toți cei care participă, iar

Ministerul Educației nu va comenta acele ieșiri în public ale politicienilor”, a declarat Igor Grosu, în cadrul unui briefing de presă.
Pentru că și astăzi, la nici o oră de la începerea examenelor testele au apărut pe internet, viceministrul a subliniat: „Se pare că unii colegi din mass-media au dreptul exclusiv de a publica testele la BAC. Sigur că mass-media are tot dreptul de a informa opinia publică despre ceea ce se întâmplă în societate, dar vrem să vă rugăm că în excesul de zel, de fapt, se încurajează copiatul, tinerii sunt tentați să folosească acele resurse care apar la o oră după începutul examenului.

Astăzi au fost plasate și teste din anii trecuți, iar o parte din cei 150 de elevi care au picat BAC-ul azi sunt pe conștiința celor care i-au provocat și le-au oferit încă o sursă de inspirație. Este regretabil că testele au apărut din nou pe rețelele de socializare și pe site-urile unor mass-media.

Testele au apărut după ora 9, ceea ce dovedește că scurgerea de informații a avut loc din centrele de BAC”.
Mâine se va întruni Comisia Națională de Examinare unde vor fi analizate toate abaterile și încălcările depistate până în prezent.

A.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *