Externe

17 militari morţi în urma unui accident aviatic petrecut în 1952 au fost găsiți după peste 60 de ani de căutări

Totuşi, rămăşiţele aparţinând altor 35 de persoane aflate la bordul avionului în momentul producerii accidentului sunt căutate în continuare în acest stat american situat la nord-vest de Canada, a precizat Departamentul Apărării.

Aparatul militar, un C-124 Globemaster, s-a prăbuşit la 22 noiembrie 1952 după ce a decolat de la baza Elmendorf, în Alaska, cu destinaţia statul Washington (nord-vest). Avionul transporta la bord 41 de pasageri şi 11 membri ai echipajului.

"Condiţiile climaterice nefavorabile au împiedicat lansarea unor operaţiuni rapide de căutare. Astfel, la sfârşitul lui noiembrie şi începutul lui decembrie 1952, echipele de căutare nu au reuşit să stabilească locul producerii accidentului şi nici să găsească cel puţin o victimă", a explicat Departamentul Apărării.

În iunie 2012, un elicopter al Gărzii Naţionale din Alaska a găsit rămăşiţele avionului în cursul unui antrenament la vest de Mount Gannett, iar operaţiunile de căutare lansate ulterior au confirmat că este vorba de avionul care s-a prăbuşit în 1952.

"Celelalte victime urmează încă să fie găsite, iar locul producerii accidentului va fi cercetat în continuare", a conchis Departamentul Apărării.

sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *