CSI / Rusia

18 morţi şi 59 de răniţi în urma atacului lansat de ruşi asupra mall-ului din Kremenciuk. Zelenski susţine că Rusia a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume

Numărul persoanelor decedate în urma atacului cu rachete lansat de armata rusă asupra unui centru comercial din Kremenciuk, Ucraina, a crescut la 18 – a anunţat, marţi, guvernatorul regiunii Poltava, Dmitro Lunin.

Acesta a menționat că echipele de salvare şi pomoieri continuă să lucreze la faţa locului. “18 morți… Sincere condoleanțe rudelor și prietenilor. Salvatorii continuă să lucreze la faţa locului” – se arată într-un mesaj postat de Lunin pe Telegram.

Potrivit Serviciului pentru Situaţii de Urgență din Ucraina, 59 de persoane au fost rănite, iar 25 dintre acestea au fost internate în spital. Iniţial, autorităţile anunţaseră 16 morţi şi 59 de răniţi.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a calificat Rusia drept cea mai mare organizație teroristă din lume, după atacul cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk, în care au murit cel puţin 18 oameni. “Statul rus a devenit cea mai mare organizație teroristă din lume. Acesta este un fapt. Și acesta trebuie să devină un fapt juridic” – a afirmat Zelenski, într-o înregistrare video difuzată luni seară. V

olodimir Zelenski a remarcat că toată lumea trebuie să știe că achiziţia sau transportul de petrol rusesc, menținerea legăturilor cu băncile rusești, plata impozitelor și taxelor către statul rus înseamnă a trimite bani teroriştilor.

Amintim că Rusia a lansat, luni, un atac cu rachete asupra unui mall din Kremenciuk, regiunea Poltava. Marţi dimineaţă, autorităţile au raportat 18 morţi şi 59 de răniţi. Potrivit preşedintelui Zelenski, în momentul atacului, în mall erau aproximativ 1.000 de civili.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *