Internațional

18 muncitori turci au fost răpiți pe un șantier din Bagdad

”Indivizi în uniformă militară au forțat intrarea (în șantier) și le-au răpit pe toate aceste persoane”, a declarat directorul executiv al Nurol Holding, Ugur Dogan, citat de Reuters.

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus, citat de AFP, a confirmat că 18 angajați ai unei întreprinderi turce de lucrări publice au fost răpiți miercuri la Bagdad și a indicat că au loc discuții cu autoritățile irakiene pentru a obține eliberarea lor.

Potrivit unui colonel al forțelor de securitate irakiene, citat de AFP, printre persoanele răpite figurează trei ingineri, angajați ai administrației societății și muncitori.

Răpitorii, înarmați și mascați, nu au fost identificați, în condițiile în care răpirile pentru răscumpărare reprezintă moneda curentă la Bagdad, notează AFP. Motivul ar putea fi și unul de ordin politic, deoarece cartierul în care se află șantierul este Sadr City, unul dintre fief-urile milițiilor șiite proguvernamentale ce luptă împotriva grupării extremiste sunnite Statul Islamic (SI), care a cucerit anul trecut largi teritorii în Irak.

Ankara a fost acuzată mult timp că a fost îngăduitoare față de Statul Islamic, însă ulterior guvernul islamo-conservator turc a acceptat folosirea de către statele coaliției a bazei sale aeriene de la Incirlik (sudul Turciei) pentru a participa la lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste în Siria și Irak.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *