Timpul Liber

Calendar ortodox 19 decembrie 2022: Sfinții pomeniți astăzi

Sfântul Mucenic Bonifatie este pomenit în calendarul creștin ortodox la 19 decembrie.

Sfântul Mucenic Bonifatie a trăit pe vremea împăratului Dioclețian (284-305), fiind rob al unei femei din aristocrația romană, pe nume Aglaida, fiica prefectului Romei. Din Sinaxar aflăm că viețuia în păcate trupești cu stăpâna sa și era bețiv.

Sfântul Mucenic Bonifatie era însă milostiv, iubitor de străini și îndestula cu dragă inimă pe cei lipsiți. La fel și stăpâna lui era milostivă și avea evlavie către Sfinții Mucenici.

După un timp, viața lor s-a schimbat într-un mod minunat: Bonifatie, trimis de Aglaida, a mers în ținutul Ciliciei pentru a aduce oseminte de martir (persecuțiile erau la apogeu), căci se aflase că prin acestea se dobândesc tămăduiri și ajutor.

Ajuns acolo și văzând râvna și credința mucenicilor, se convertește și este el însuși dat în mâinile călăilor. A fost chinuit și decapitat, trupul său a fost răscumpărat cu bani mulți de Aglaida și înmormântat aproape de Roma. Mai târziu, aceasta a zidit o biserică mare în numele Sfântul Mucenic Bonifatie, chiar în mijlocul Romei, în care a mutat moaștele sfântului mucenic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *