Eveniment

20 de STUDENȚI vor participa la reabilitarea drumului SĂRĂTENI-SOROCA

Desfășurarea practicii de producție a 20 de studenți pe șantierele de construcție de pe traseul Sărăteni-Soroca a fost convenită între Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova), care coordonează implementarea Programului Compact, și Universitatea Tehnică a Moldovei.
Când au început realizarea proiectului, companiile străine s-au confruntat cu deficit de specialiști calificați din Moldova în domeniul construcției drumurilor și podurilor. Atragerea studenților este menită să contribuie la pregătirea unor specialiști ce vor cunoaște procedee moderne de construcție a drumurilor. 
Studenții UTM vor activa pe șantierele de construcție ale consorțiului turcesc ONUR&SUMMA și ale companiei austriece STRABAG și vor fi antrenați în activități specifice, în funcție de specializarea acestora. 

Porțiunea de drum Sărăteni-Soroca face parte din traseul național M2, care asigură legătura dintre Republica Moldova şi Ucraina. Lucrările de reabilitare a acestui traseu în valoare de circa 99 mil. USD, care prevăd reconstrucția și modernizarea infrastructurii drumului, au demarat în 2012 și vor continua pînă în 2014.

Sursa: FPM Moldova

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *