Actualitate

20 de tone de pesticide au fost evacuate din Taraclia

Declaraţia a fost făcută pentru MOLDPRES de locotenent-colonelul Mariana Grama, şeful Secţiei ecologie şi protecţia mediului din cadrul Armatei Naţionale.

Mariana Grama a mai specificat că toate cele 170 de tone de pesticide din raionul Taraclia vor fi evacuate de pe teritoriul ţării până la 12 noiembrie curent. Lucrările de reambalare şi încărcare a substanţelor chimice sunt efectuate de un grup special al Armatei Naţionale, format din 8 militari.

Oficialul de la Ministerul Apărării a adăugat că evacuarea substanţelor nocive se desfăşoară în cadrul etapei finale a Proiectului NATO/Parteneriat pentru Pace privind distrugerea pesticidelor şi altor produse chimice din R. Moldova, care a demarat la 9 iulie curent. În cadrul acestui proiect, până în luna mai 2014 de pe teritoriul Republicii Moldova urmează a fi evacuate şi distruse în Polonia circa 1270 de tone de pesticide.

Pentru realizarea fazei finale a proiectului, prin intermediul Fondului de încredere NATO/PfP au fost colectate circa 2,2 milioane de euro, dintre care 325 mii este contribuţia ţării noastre, iar restul banilor au fost donaţi de România, stat pilot al proiectului, Belgia, Norvegia, Irlanda, Cehia, Turcia, Bulgaria, Luxemburg şi Lituania.

Mariana Grama a precizat că anul curent de pe teritoriul Republicii Moldova deja au fost evacuate 170 de tone de pesticide, care ulterior au fost distruse în Germania.

MOLDPRES 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *