Ultima oră

20 dintre victimele de la Smolensk au rămas neidentificate

 Până în prezent numai 76 dintre victime au fost identificate. Vineri seara un avion militar special a transportat trupul şefului Statului Major, generalul Franciszek Gagor, şi rămăşiţele altor opt persoane.

Institutul medico-legal din Moscova îşi continuă activitatea de identificare a victimelor. Doctorii spun că procesul de identificare s-ar putea încheia la mijlocul săptămânii viitoare.

Sute de mii de oameni sunt aşteptaţi să participe sâmbătă la ceremoniile din Varşovia în amintirea victimelor accidentului de avion de săptămâna trecută, în care şi-a pierdut viaţa şi preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski. În accident au murit numeroşi oficiali de rang înalt, printre care comandanţii celor trei arme ale armatei poloneze. Fiecare victimă va fi reprezentată de o fotografie uriaşă la serviciul funerar.

Trupul preşedintelui a fost adus duminica trecută la Varşovia, unde a fost primit cu onoruri militare. Lech Kaczynski urmează să fie înmormântat duminică, la Cracovia, alături de soţia sa, Maria, ale cărei rămăşite au fost repatriate marţi.

Sursa: România Liberă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *