Editorial

2018 – Anul Centenarului. Cum scăpăm de pesimism?

Nu, nu este nici ne-președintele din Sadova, nici „filantropul” din Grozești. Și nici atât de speculata dezunire a celor zece partidulețe unioniste. Dumnezeu cu dânșii, voturile îi vor cerne pe oamenii care să ne reprezinte. Originea pericolului nu este nici măcar ka Kremlin, unde Unirea noastră nu ar fi cel mai mare rău care s-ar putea întâmpla în regiune.

NU, dragii mei compatrioți, pericolul cel mai mare suntem noi. Ne-am consumat mult în acești ani. Ne-am pierdut încrederea și speranța. Acum, când tot mai mulți intră în tabăra unioniștilor, când și dușmanii noștri de odinioară ne zic: „Faceți, bre, odată Unirea aia, că ne-am săturat!”, noi nu mai credem în nimic, din păcate.

De aceea PERICOLUL SUNTEM NOI!

Când auzim că unioniștii au 34% în sondaje, în loc ca dușmanii noștri să contrazică aceste cifre, tot noi suntem cei reticenți, cărora nu le vine să creadă. Dacă ne-am ars de zece ori, nu mai vrem să ne ardem și a 11-a oară. Ne iubim poate prea mult pe noi, în loc să iubim Cauza.
Dacă toți acești pesimiști ar mai încerca o dată să dea tot ce e mai bun de la ei, sincronizându-se în același timp măcar în Anul Centenarului – Anul Unirii, am înregistra progrese enorme.

Cum să facem pentru a elimina acest pericol?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *