Ultima oră

22 de vameși de la Albița au fost trimiși în judecată: Cereau 300 euro pentru a verifica SUPERFICIAL coletele moldovenilor din Italia

Potrivit DNA, în perioada mai-octombrie, inculpații, cereau bani pentru a verifica superficial coletele spre/dinspre Republica Moldova, precum și mijloacele de transport încărcate cu pachete.

"Inculpații pretindeau și primeau sume de bani (între 20 lei și 300 euro) în schimbul permiterii tranzitării frontierei de est. În schimbul sumelor de bani pretinse și primite, aceștia efectuau controale vamale formale ale coletelor care erau expediate prin tranzitarea României, din Italia, spre destinatari din Republica Moldova sau dinspre Republica Moldova înspre Italia, fără să verifice coletele conform normelor vamale (cantitate, conținut)", precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui. În cauză, procurorii au fost sprijiniți de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție și ai Serviciului Român de Informații, dosarul penal fiind instrumentat în colaborare cu Parchetul Național Anticorupție și Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova.

sursa: curentul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *