Social

23 de instituții de învățământ și-au sistat temporar activitatea

Deoarece s-a defectat rețeaua termică, un gimnaziu din raionul Cantemir, unde își fac studiile 74 elevi, și-a întrerupt activitatea.
În baza deciziilor autorităților publice locale de nivelul I, în raioanele Leova, Ocnița, Briceni și Cahul este sistată activitatea a 20 de instituții preșcolare. În total peste opt sute de copii nu frecventează grădinițele.

Din cauza defectării reţelei termice, și-au sistat activitatea o grădiniță din raionul Căuşeni şi o grădiniță din raionul Nisporeni.

Totodată, nu s-a realizat transportarea elevilor pe trei rute școlare în trei raioane, dintre care o rută în r-l Cantemir, o rută în r-l Ungheni, din cauza defectării autobuzelor, iar o rută în r-l Teleneşti, din cauza stării drumului. În total nu au fost transportați spre instituţiile de circumscripţie 60 de elevi.

Ministerul Educației precizează că, față de zilele precedente, situația s-a îmbunătățit. În 26 raioane, inclusiv în municipiile Bălți și Chișinău, toate instituțiile de învățământ general funcționează în regim normal.

Ministerul Educaţiei monitorizează în continuare activitatea instituțiilor de învățământ din republică.

TIMPUL.MD (V.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *