Actualitate

23 de licee vor fi reabilitate termic din fondul pentru eficienţă energetică

Circa 49 milioane de lei vor fi alocate de către FEE pentru cele 23 de proiecte aprobate, din bugetul total de 180 mln de lei disponibil anul acesta pentru sectorul public.

„Ritmul de lucru al Fondului pentru Eficienţă Energetică trebuie accelerat, este necesară o organizare şi mai eficientă, pentru a putea realiza toate obiectivele pe care ni le-am propus până la finele anului, valorificând la un nivel înalt al calităţii resursele Fondului”, a subliniat ministrul Valeriu Lazăr.

Consiliul de Administrare al Fondului pentru Eficienţă Energetică a aprobat unanim finanţarea a 23 de proiecte de eficienţă energetică, pentru o serie de licee din raioanele Republicii Moldova, inclusiv două din municipiul Chişinău.

Instituţiile de învăţământ au solicitat finanţare pentru a efectua diverse acţiuni de eficienţă energetică, cum ar fi schimbarea geamurilor, termoizolarea pereţilor şi a acoperişurilor etc.

În total, până în prezent Consiliul de Administrare al FEE a decis finanţarea a 41 de proiecte. Suma totală a finanţărilor constituie aproximativ 80 de milioane de lei. Suma exactă va fi stabilită în urma licitaţiilor de achiziţii publice.

Pe 4 octombrie Consiliul nominalizat a selectat pentru finanţare 13 instituţii medicale din raioanele Străşeni, Drochia, Rezina, Ungheni, Floreşti, Orhei, Anenii Noi şi Chişinău, precum şi patru instituţii de învăţământ universitar şi Teatrul dramatic rus A. P. Cehov din Chişinău. Pentru aceste proiecte au fost alocate 37 milioane de lei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *