Economie

244 de milioane de lei, sechestrate anterior de ARBI a CNA, au ajuns pe conturile trezoreriale ale statului

244 de milioane de lei au ajuns pe conturile trezoreriale ale Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA, bani care se vor afla în custodia statului până la pronunțarea unei sentințe de confiscare asupra acestora.

Anterior, ARBI și Procuratura Anticorupție (PA) au sechestrat 268 de milioane de lei, deținute pe conturile unei bănci comerciale, în același timp, aceeași sumă de bani fiind contestată în alte proceduri civile, transmite Realitatea.md.

De asemenea, responsabilii spun că, în urma cooperării dintre ARBI, procurorii PA și executorii judecătorești s-a reușit transferul mijloacelor bănești pe conturile trezoreriale, în acest fel fiind asigurate cele mai bune practici preluate de la autoritățile similare din Franța și Belgia în domeniul administrării bunurilor sechestrate.

Suplimentar, Agenția urmează să asigure transferul diferenței de 24 de milioane de lei pe conturile trezoreriale în cadrul unei proceduri suplimentare.

În prezent, pe conturile trezoreriale, gestionate de ARBI, sunt plasate echivalentul a circa 345 de milioane de lei, mijloace bănești formate din numerar sechestrat de organele de urmărire penală din țară, precum și sechestrate pe conturi bancare, dar și bani proveniți din vânzarea anticipată, în condiții speciale, a bunurilor sechestrate, înainte de o decizie de confiscare definitivă.

„Plasarea mijloacelor bănești pe conturile trezoreriale are ca scop asigurarea integrității și siguranței banilor sechestrați, conservarea valorii bunurilor sechestrate, eliminarea cheltuielilor de administrare, dar și sporirea transparenței procesului de recuperare în ansamblu. În perioada 10-14 aprilie, ARBI a mai aplicat sechestre pe bunuri în valoare de circa 2 milioane de lei în baza delegațiilor procurorilor anticorupție și ofițerilor de urmărire penală ai CNA”, se mai arată în nota informativă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *