Afaceri

25 de antreprenori din sectorul IMM au primit premii de la Moldova Agroindbank pentru performanțe

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în cadrul Conferinței Internaționale a IMM-urilor, organizate de Ministerul Economiei și Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. 

Moldova Agroindbank a fost partenerul principal al celor două concursuri, oferind învingătorilor premii bănești și cadouri.

La ediția din anul curent a concursului „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM” au participat 158 de antreprenori din 15 raioane ale Republicii Moldova din domeniile agroalimentar, construcţii, servicii hoteliere, comerţ, textile, alimentaţie publică. Evenimentul a urmărit susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din diverse domenii de activitate, care au înregistrat performanțe pe parcursul anului, au creat noi locuri de muncă, au utilizat tehnologii avansate.

”Moldova Agroindbank este partenerul fidel al acestui eveniment. În pofida tuturor greutăţilor avem IMM-uri care dezvoltă afaceri de calitate, au proiecte interesante şi corespund tuturor cerinţelor de finanţare. Este foarte important că, pe parcursul anilor, am ajuns la etapa de a contribui la dezvoltarea afacerilor şi a economiei în ansamblu. 35 la sută din totalul IMM-urilor active sînt clienţi ai MAIB. Aceasta este o onoare pentru noi”, a spus președintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari. Actualmente peste 23 mii de întreprinderi mici şi mijlocii active din ţară sînt clienţi ai MAIB.

La rîndul său, Premierul Pavel Filip a menționat că ajuns la cea de a XI-a ediţie, concursul scoate în prim-plan toate reuşitele şi bunele practici înregistrate de antreprenori, totodată creează noi posibilităţi de dezvoltare a sectorului IMM, contribuind la dezvoltarea economică a ţării.

“În Republica Moldova IMM-urile reprezintă circa 97% din numărul total al întreprinderilor. Ponderea acestora în PIB constituie aproximativ 32% şi asigură cu locuri de muncă 55 la sută din numărul total de angajați ai sectorului economic. IMM-urile sînt pilonul de bază în economiile dezvoltate, fiind totodată și generatoarele principale de venituri la bugetul de stat, de locuri de muncă și motoarele de inovații și dezvoltare”, a menţionat Pavel Filip.

La concursul „IMM – model de responsabilitate socială” ediţia a VII-a, MAIB a acordat premii băneşti şi cadouri la cinci cîștigători. Aceştia s-au remarcat prin diverse activităţi organizate pentru comunitate, precum susţinerea echipelor sportive, donaţii pentru grădiniţe şi case de cultură, amenajarea spaţiilor publice.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *