Eveniment

27 martie, Chișinău, ora 13:00, Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Marș dedicat Unirii Basarabiei cu România

Evenimentul va începe la ora 13:00 și va avea ca punct de pornire scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.
Pe 27 martie va fi lansat ”Sfatul Țării 2”, un for reprezentativ care va reuni delegați din toate localitățile Republicii Moldova, reprezentanți ai diasporei și invitați din România.

Cu aceeași ocazie, sâmbătă, pe 26 martie, a fost vernisată expoziția permanentă "Ocupația Sovietica" la Muzeului Militar, de pe str. Tighina 47.

Și la București și Timișoara se desfășoară ”Zilele Basarabiei”, pentru a marca cea de-a 98-a aniversare de la unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918. Evenimentele sunt organizate de Asociațiile Studenților Basarabeni din România.

De asemenea, un omagiu va fi adus artizanilor unirii la Mănăstirea Cernica, din județul Ilfov. Tinerii vor depune coroane şi flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării, printre care Pantelimon Halippa, Ioan Pelivan şi primul Mitropolit al Basarabiei, Gurie Grosu, în cinstea cărora se va ţine o slujbă de pomenire.

În aceeași zi, în Piața Unirii din capitala României, va fi organizat un flas-mob și o horă din Moldova ce se va încheia prin realizarea hărții României Mari cu ajutorul oamenilor care vor marca hotarul.

De asemenea, la Timișoara va fi organizat un concert de rock, unde vor cânta trei trupe din Republica Moldova.

Amintim că la 27 martie 1918 Sfatul Țăriia votat pentru unirea Basarabiei cu România, care pe parcursul acelui an și-a recuperat Bucovina și Ardealul.

Sursa: radiochisinau

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *