Femeia

28 de mâncăruri problematice şi cum să le mâncăm

O lady foloseşte cuţitul şi furculiţa pentru a mânca orice tip de pepene servit în coajă: pepene roşu, pepene galben sau orice altă varietate. Face tăieturi verticale în pulpa pepenelui, tăind aproape până la coadă. Apoi taie partea de deasupra a fructului, formând astfel cubuleţe care pot fi mâncate curat, cu furculiţa. Dacă pepenele a fost deja tăiat cubuleţe, doamna îl mănâncă pur şi simplu cu furculiţa.

Stridii, midii şi alte moluşte, servite în jumătate de cochilie.

O lady ţine ferm cochilia cu o mână şi, folosind furculiţa de cocktail sau pe cea pentru scoici, înţeapă carnea delicioasă. Dacă doreşte, poate înmuia bucăţile în sosul cu care sunt servite. O lady mănâncă stridiile, midiile sau orice alte moluşte dintr-o singură înghiţitură. Într-un cadru informal – aşa cum este o petrecere între prieteni apropiaţi – poate lua cochilia şi sorbi interiorul suculent.

Paste.

Când i se serveşte un platou de paste, o lady rezistă tentaţiei de a tăia cu furculiţa şi cuţitul. Ajutându-se la nevoie de concavitatea lingurii, răsuceşte o cantitate suficientă de paste pe furculiţă şi o mănâncă.

Ananas.

Când unei lady i se serveşte ananas, acesta va fi de obicei tăiat rondele sau felii, pe care la rândul ei le va tăia în bucăţi mai mici cu furculiţa (şi cuţitul, dacă fructul este tare). Dacă ananasul este servit în coajă, doamna îl va mânca la fel ca pe pepene. (Vezi Pepene.)

Pizza.

Pizza este unul dintre alimentele cele mai puţin ceremonioase şi, posibil, cu cel mai mare risc de murdărie. De cele mai multe ori, de la o lady se aşteaptă să ia cu mâna o felie ademenitoare. Dacă pizza este adusă încă fierbinte din cuptor, deci imposibil de ţinut în mână, sau dacă este acoperită de sosuri gustoase, dar care se pot scurge, doamna va folosi cuţitul şi furculiţa. Decizia însă îi aparţine în exclusivitate şi nu depinde de comportamentul celorlalţi de la masă.

Prepeliţă şi alte păsări mici.

O lady îşi foloseşte cuţitul şi furculiţa pentru a tăia şi a mânca pe cât posibil mai multă carne de pe pasăre. Fiindcă, inevitabil, va mai rămâne carne pe oase, doamna le poate lua cu degetele şi poate rupe cu dinţii bucăţi gustoase. O face însă discret, evitând sunetele neplăcute.

Quesadilla* .

Dacă quesadilla este gătită în unt şi este încă unsuroasă şi caldă, o lady o mănâncă folosind furculiţa şi cuţitul. Dacă este servită la temperatura camerei şi dacă e puţin probabil ca grăsimea să sară pe masă sau pe rochia ei, doamna îşi poate folosi degetele pentru a lua o felie. Oricum, trebuie să-şi ţină şervetul la îndemână.

* Preparat mexican tradiţional, care constă în lipii umplute cu brânză, fasole, ceapă, ardei iute etc., prăjite sau fripte (n. tr.).

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *