Externe

28 de persoane au fost împușcate și patru au murit la o petrecere, în SUA

Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un atac armat în masă la o petrecere de 16 ani în statul american Alabama.

Douăzeci și opt de persoane au fost rănite, unele în stare critică, după ce sâmbătă s-au tras focuri de armă la Mahogany Masterpiece Dance Studio din orașul Dadeville.

Phil Dowdell, elev în ultimul an de liceu, un atlet vedetă, a fost numit de presa locală drept una dintre victime.

Președintele Joe Biden și-a reînnoit apelurile pentru înăsprirea legilor privind armele de foc după incident.

“Unde a ajuns națiunea noastră când copiii nu pot participa fără teamă la o petrecere aniversară?” a întrebat dl Biden, într-o declarație publicată duminică de Casa Albă.

Această împușcătură duce SUA la o bornă sumbră de peste 160 de împușcături în masă – în care patru sau mai multe persoane sunt împușcate – până acum în acest an, potrivit Gun Violence Archive.

Cu o populație de aproximativ 3.200 de locuitori, Dadeville este un oraș mic și rural care nu este obișnuit cu scene de violență de o asemenea amploare.

Ceea ce este izbitor în acest moment, și neobișnuit, este cât de puțin știm despre un posibil suspect.

Nu a apărut aproape niciun detaliu despre cum s-a ajuns la finalul împușcăturilor sau dacă un suspect a murit el însuși sau este în custodie.

Câte împușcături în masă au avut loc în SUA în 2023?
Sergentul Jeremy Burkett, de la agenția de aplicare a legii din acest stat, a declarat că ancheta va fi un “proces lung și complicat”.

“Vom lucra într-un mod metodic pentru a trece prin această scenă, pentru a examina faptele și pentru a ne asigura că se va face dreptate pentru familii”, a declarat el duminică seara târziu.

Rănile au variat de la “extrem de critice” la minore, a spus el.

Este probabil ca majoritatea victimelor să fie adolescenți. Unii dintre părinți încă mai căutau informații despre copiii lor la 12 ore după ce au avut loc împușcăturile.

Printre cei despre care se știe că au fost uciși se numără Phil Dowdell, care a fost numit de bunica sa în presa locală.

El era în ultimul an de liceu și urma să meargă la Jacksonville State University cu o bursă de fotbal american.

Pastorul Ben Hayes, care este capelanul Departamentului de Poliție din Dadeville și al echipei locale de fotbal de liceu, a declarat: “Unul dintre tinerii care au fost uciși era unul dintre sportivii noștri vedete și pur și simplu un tip grozav.

“Îi cunoșteam pe mulți dintre acești elevi. Dadeville este un oraș mic și acest lucru îi va afecta pe toți cei din această zonă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *