CSI / Rusia

280 de CAMIOANE RUSEȘTI cu ajutoare umanitare se îndreaptă spre granița cu Ucraina

"Convoiul de camioane va transporta către locuitorii din estul Ucrainei aproximativ 2.000 de tone de ajutoare umanitare, colectate în oraşul Moscova şi în regiunea Moscovei", au afirmat sursele citate.

Printre produsele transportate se numără 400 de tone de cereale, 100 de tone de zahăr, 62 de tone de alimente pentru copii, 54 de tone de aparate medicale şi medicamente şi 12.000 de saci de dormit.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse a anunţat, luni seara, că Rusia va trimite un convoi umanitar în estul Ucrainei, fără escortă militară. "Principiul acestui transport umanitar face obiectul unui acord cu partea ucraineană", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Mediafax.

Administraţia de la Kiev a dat asigurări că orice ajutor umanitar rus va fi oferit în cadrul unei misiuni internaţionale. "Nu aşteptăm niciun convoi umanitar, de nicio natură. Preşedintele Ucrainei s-a pronunţat în favoarea unui ajutor internaţional pentru populaţia din Lugansk, dar cu participarea Uniunii Europene, a Statelor Unite, Germaniei şi altor parteneri. Rusia poate lua parte, dar cu respectarea reglementărilor internaţionale, sub egida Comitetului Internaţional al Crucii Roşii", a explicat Valeri Ceali, adjunctul şefului Administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *