Externe

Accidentul în care au murit peste 300 de persoane a fost cauzat de o eroare a sistemului de semnalizare

Deraierea trenului din estul Indiei, care a provocat moartea a peste 300 de persoane și rănirea altor sute, a fost cauzată de o eroare în sistemul electronic de semnalizare care a determinat un tren să schimbe greșit calea ferată, a declarat duminică ministrul indian al căilor ferate.

“Cine a făcut-o și care este motivul va ieși în urma unei anchete”, a declarat Ashwini Vaishnaw într-un interviu acordat rețelei de televiziune din New Delhi.

Explicația a venit în timp ce autoritățile se străduiau să curețe epava mutilată a celor două trenuri de pasageri care au deraiat vineri seară în districtul Balasore din estul statului Odisha, într-unul dintre cele mai mortale accidente feroviare din ultimele decenii din țară.

Agenția de știri Press Trust of India a relatat anterior că investigațiile preliminare au arătat că a fost dat un semnal pentru ca Coromandel Express să intre pe linia principală de cale ferată, dar semnalul a fost ulterior scos. Trenul a intrat pe o altă linie, cunoscută sub numele de linia de buclă, și s-a izbit de un tren de marfă parcat acolo, a precizat PTI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *