Sănătate

3 ingrediente care te ajută să scapi de durerea de cap

Durerea de cap apare atunci când în creier au loc modificări ale compoziţiei chimice. Substanţele chimice din creier se pot modifică din mai multe motive, însă cea mai determinantă cauza a durerilor de cap în epoca modernă este stresul.

Alte cauze care duc la migrene severe sunt: activităţile fizice intense, poziţia incorectă a corpului pe scaun, în faţă calculatorului, mirosurile puternice (inclusiv anumite parfumuri), inactivitatea, accesoriile pentru par, fumatul, deshidratarea, vinul roşu sau alte băuturi alcoolice, semipreparatele din carne, consumul excesiv de cafeină, accesele de furie şi slăbirea şi îngrăşarea fluctuante.

Toate aceste cauze pot fi preîntâmpinate cu ajutorul a 3 ingrediente pe care sigur le găseşti prin casă. Este vorba de sare, apă şi lămâie. Pentru că remediul să funcţioneze 100%, este indicat să foloseşti sare grunjoasă (sarea de Himalaya este cea mai bună).

Combină două linguriţe de sare grunjoasă cu sucul de la o lămâie şi 200 ml de apă. Amestecă bine compoziţia până obţii o limonadă sărată. Sarea conţine magneziu, mineral esenţial în refacerea organismului după o zi stresantă la locul de muncă. Lămâia conţine vitamina C, recunoscută pentru refacerea ţesuturilor şi adjuvant în ameliorarea durerilor musculare şi de cap.

Consumul de sare contribuie la creşterea nivelului de serotonină, cea care ajută la ameliorarea durerilor de cap şi la reducerea inflamatiilor. Bea dintr-o înghiţitură această licoare şi aşteaptă câteva minute întinsă pe spate. Vei vedea că după numai câteva minute durerea de cap va dispărea că prin minune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *