Actualitate

3 MAI – Un nou protest anti-guvernare la Chișinău

Reprezentanții platformei cer restituirea necondiționată a miliardului furat dinc ele trei bănci, Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. De asemenea, protestatarii vor demiterea mai multor funcționari publici cu funcții de conducere.

„Până la această oră, niciuna dintre revendicările înaintate de cetăţeni la protestul de pe 5 aprilie nu a fost îndeplinită. Mai mult decât atât, guvernarea a continuat şirul de crime împotriva propriului popor prin asumarea răspunderii pentru Legea Bugetului şi politica bugetar-fiscală, încălcând Constituţia Republicii Moldova, împovărând cu impozite şi taxe grele cetăţenii săi”, a anunțat jurnalista Angela Aramă într-o conferință de presă organizată de platforma civică Deminitate și Adevăr.

Aramă spune că cetățenii Republcii Moldova vor fi nevoiți să acopere jaful din propriile buzunare. Reprezentanții platformei spun că guvernanții nu au nicio intenție de a duce Republica Moldova în Uniunea Europeană.

„Suntem siguri de faptul că nu au nicio dorinţă de a-şi schimba apucăturile de oligarhi şi de hoţi ai banului public. Suntem siguri că aceşti bandiţi de la guvernare nu vor duce Republica Moldova în Uniunea Europeană. Despre acest lucru au vorbit în ultimele săptămâni înalţii oficiali din Uniunea Europeană. Au spus că toţi investitorii străini vor ocoli Republica Moldova pentru că este un sistem judiciar corupt. Din acest motiv suntem sortiţi. Unica şansă este presiunea străzii. Altă soluţie nu avem pentru că trăim într-un stat captiv”, a declarat fostul vice-premier Valentin Dolganiuc.

Reprezentanții platformei civice Deminitate și Adevăr vor:

– Restituirea necondiţionată a miliardului de euro jefuit de guvernanţi;
– Demisia necondiţionată a conducerii Procuraturii, CNA, CNI, CSJ, Curţii de Apel Chişinău, instanţelor din capitală, Consiliul Concurenţei, Serviciului Vamal şi iniţierea procesului real de reformare a instituţiilor sus-numite;
– Renunţarea imediată la atacurile antidemocratice asupra libertăţii presei prin adoptarea amendamentelor legislative coercitive la adresa jurnaliştilor şi prin strategii mafiote de a elimina de pe piaţă posturi de televiziune incomode;
– Reiterarea revendicărilor incluse în Rezoluţia adoptată la mitingul de protest din 5 aprilie curent.
 
Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *