Culinar.md

3 rețete simple de prăjituri. Rețete rapide și ușor de făcut

Iată care sunt cele 3 rețete simple de prăjituri
Prima rețetă prezentată este cea de tiramisu rapid. Este perfectă pentru o petrecere sau pentru noaptea dintre ani, însă poate fi preparată rapid și atunci când cei mici vă cer o prăjitură sau ceva dulce.

Ingrediente:
2 pachete de piscoturi
5 oua
150 g zahar
250 g mascarpone
200 g frisca lichida/smantana pentru frisca
200 ml cafea
1 pliculet zahar vanilat
esenta rom
cacao pentru ornat



Cum se prepară rețeta de tiramisu rapid

Bate galbenusurile cu zaharul pana devin spuma. Separat, bate albusurile spuma, apoi incorporeaza frisca si continua sa mixezi. Galbenusurile se amesteca cu mascarpone, se adauga compozitia de albusuri cu frisca, urmata de esenta si zaharul vanilat. Da piscoturile prin cafeaua usor racita, intinde in tava un rand de piscoturi si peste pune crema obtinuta. Continua sa adaugi randuri de piscoturi alternate de crema, iar la suprafata trebuie sa ramana un ultim strat de crema. Pudreaza tiramisu cu cacao. Da prajitura la frigider timp de 2-3 ore, apoi serveste-o.

Rețetă prăjitură tăvălită

Ingrediente blat
300 g zahar
50 ml ulei
o lingura miere
2 pliculeţe amoniac
o lingura oțet
250 ml apa
500 g faina
un pliculeț zahar vanilat
coaja de lamaie
un plic nuca de cocos

Ingrediente pentru glazură:

300 g zahar
150 ml ulei
5 linguri apa
3 linguri cacao
3 lingurițe esența rom

Se pune o cantitate mica de faina intr-un vas si se amesteca impreuna cu amoniacul stins cu oţet. Se inglobeaza zaharul si zaharul vanilat, uleiul, mierea, apa si coaja de lamaie si se amesteca bine. La final, se adauga faina, amestecand, pana ce compoziția capata consistenţa unei smantani groase.

Aluatul obținut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit. Intre timp, se prepara glazura de ciocolata: se pun pe foc, mai intai, apa, uleiul si zaharul. Cand au dat in clocot, se adauga cacaua si romul si se amesteca bine, astfel incat sa nu existe cocoloase de cacao. Se da glazura de o parte si se lasa sa se raceasca. Blatul racorit se taie cuburi potrivite ca marime care se trec pe rand prin glazura, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

Rețetă negresă fără făină

Ingrediente
200 g fulgi de ciocolata/tableta de ciocolata
4 oua
1 lingurita praf de copt
Topeste fulgii de ciocolata sau ciocolata la microunde sau la bain marie. Bate ouale timp de 6-7 minute pe viteza maxima a mixerului, pana cand ouale cresc mult in volum, apoi adauga si praful de copt.

Adauga ciocolata in centrul amestecului de oua si continua sa mixezi pana la omogenizare (1-2 minute).
Toarna amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 30 de minute. Taie prajitura numai dupa ce se raceste.

playtech.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *