Social

3 tone de tutun și 2 milioane de țigări confiscate la frontierele externe ale UE – rezultatele operațiunii internaționale ”Jad Finestra 2”

Pe parcursul lunii decembrie la Chișinău a activat Centrul de coordonare al operațiunii internaționale ”Jad Finestra 2”, cu participarea ofițerilor din cadrul Serviciului Vamal, Poliției de Frontieră, Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului Afacerilor Interne, FRONTEX, SELEC, INTERPOL, OLAF și EUROPOL, transmite Jurnal.md.

Scopul acestui exercițiu internațional a fost consolidarea capacităților și intensificare a cooperării între instituțiile de aplicare a legii din Republica Moldova și România, inclusiv organizații, birouri, misiuni ale Uniunii Europene.

Astfel, ca rezultat al operațiunii, autoritățile au confiscat 2,3 milioane de țigări, peste 3 tone de tutun brut și au ridicat 15 documente falsificate.

La fel, au identificat 40 de persoane traficanți și au arestat 2 persoane căutate de INTERPOL.

Suplimentar, oamenii legii au depistat și ridicat arme de foc deținute ilegal, produse pirotehnice, produse contrafăcute, produse anabolizante, droguri și o serie de vehicule furate.

Acțiunea a fost organizată în cadrul EMPACT, Platforma Multidisciplinară Europeană Împotriva Amenințărilor Criminale, care abordează cele mai importante amenințări reprezentate de criminalitatea internațională organizată și gravă care afectează UE. EMPACT consolidează informațiile, cooperarea strategică și operațională între autoritățile naționale, instituțiile și organismele UE și partenerii internaționali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *