Externe

300 de migranți morți s-au înecat în largul coastelor Greciei

Pakistanul afirmă că peste 300 de cetățeni pakistanezi s-au înecat într-un accident cu o ambarcațiune de migranți în largul Greciei.

Șeful Senatului pakistanez, Muhammad Sadiq Sanjrani, a citat această cifră într-o declarație în care a exprimat condoleanțe familiilor victimelor.

“Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de voi… Acest incident teribil subliniază nevoia urgentă de a acorda atenție traficului ilegal de persoane”, a declarat el.

Cifra de aproximativ 300 de persoane fusese auzită anterior de la rude ale persoanelor care au călătorit în Europa și în relatările presei locale, a relatat Vocea Americii.

Se știe că pe vasul de pescuit supraaglomerat, unde transportatorii au plasat sute de migranți, se aflau cetățeni din Pakistan, Siria și Egipt.

După ce ambarcațiunea s-a răsturnat, 78 de persoane au murit (această cifră este confirmată) și 104 au fost salvate. Numărul real al pasagerilor aflați la bord nu este cunoscut.

Ministerul pakistanez de Externe confirmase anterior că 12 persoane din Pakistan se aflau printre pasagerii salvați de pe navă, în timp ce numărul posibilelor victime era în curs de precizare.

Paza de coastă greacă își apără acțiunile după acuzațiile că ofițerii au gestionat greșit situația și că acest lucru a dus la decese.

Numărul deceselor pe ruta către Europa din nordul Africii și Orientul Mijlociu pentru anul 2022 ar fi estimat la aproximativ 3.800, cel mai mare din 2017 încoace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *