Actualitate

3000 de mercenari ruși din Wagner au fost lichidați în Ucraina. Povestea din spatele grupării radicale Wagner, lideri neonaziști (VIDEO)

De la începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei, aproximativ 3.000 de mercenari din Forțele Wagner au fost uciși, 8.000 fiind implicați în intensificarea agresiunii ruse.

Acest lucru a fost anunțat la audierile Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Britanic de către directorul executiv al grupului internațional de anchetatori Bellingcat Hristo Grozev, relatează The Daily Mail.

Grozev a menționat că sursele sale din unul dintre cele mai mari grupuri de mercenari implicați în războiul ruso-ucrainean au raportat că numărul luptătorilor cu forțele ruse a fost „mult mai mare” decât se aștepta.

Dintre aceștia, aproximativ 200 de oameni au fost trimiși la Kiev înainte de invazie și s-au alăturat misiunii eșuate de „informații și asasinare” a politicienilor ucraineni. În același timp, un număr semnificativ de mercenari au intrat în țară împreună cu coloane care înaintau spre capitală din Belarus.

Potrivit lui Grozev, wagnerienii au operat și în Bucea, unde au fost găsite unele dintre cele mai îngrozitoare dovezi ale crimelor de război ale Rusiei.

Referindu-se la cuvintele unui fost membru al grupului Wagner, Grozev a mai remarcat că unii mercenari au decis să lupte în Ucraina pentru că le plăcea să ucidă.

„El a spus că aproximativ 10 până la 15 la sută sunt sociopați, oameni care o fac doar pentru că vor să omoare. Sunt însetați de sânge, nu sunt doar drogați de adrenalină”, a spus Grozev.

Wagner este legat de o serie de crime, violuri și crime de război din întreaga lume, cunoscute sub numele de „armata privată” a lui Putin, care face treabă murdară în afara Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *