Externe

31 de morți și cel puțin 7 dispăruți într-un incendiu violent din Filipine

Un feribot care transporta aproximativ 250 de pasageri și membri ai echipajului a luat foc în sudul Filipinelor, iar 31 de persoane s-au înecat sau au murit în incendiu și au fost descoperite ulterior, a declarat joi un guvernator provincial.

Multe dintre persoanele salvate au sărit de pe navă în panică la apogeul incendiului și au fost scoase din mare de paza de coastă, de marina militară, de un alt feribot și de pescarii locali, a declarat guvernatorul Jim Hataman din provincia insulară Basilan din sudul țării. Eforturile de căutare și salvare continuau joi pentru cel puțin șapte pasageri dispăruți.

Feribotul incendiat a fost remorcat până la țărmul Basilan, unde personalul gărzii de coastă și alte autorități au descoperit ulterior alte 18 cadavre într-o secțiune bugetară a cabinei de pasageri, a declarat Hataman, adăugând că cercetările navei continuau.

“Aceste victime au pierit la bord din cauza incendiului”, a declarat Hataman. Guvernatorul a declarat că o anchetă este în curs de desfășurare și că descoperirea sugerează că au existat călători suplimentari care nu figurau pe manifestul navei.

Feribotul se îndrepta spre orașul Jolo din provincia Sulu dinspre orașul portuar Zamboanga din sudul țării când a luat foc la jumătatea distanței față de Basilan, aproape de miezul nopții, a spus el.

Cel puțin 23 de pasageri au fost răniți și aduși la spitale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *