CSI / Rusia

31 de site-uri vor fi blocate în Moldova, majoritatea fiind gestionate din Federația Rusă

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) a dispus blocarea a 31 de portaluri de internet din țară, majoritatea dintre care sunt operate direct din Rusia.

Acest lucru a fost anunțat de șeful SIS, Alexandru Moștenace, în cadrul unui briefing la 30 octombrie

Anunțând decizia, Mușatace a spus că 21 de portaluri din listă sunt gestionate din Federația Rusă. De asemenea, el a legat site-urile blocate de oligarhii fugari Ilan Shor și Vlad Plahotniuc.

“Este evident că în spațiul mediatic național se poate pune semnul egal între grupul criminal al lui Plahotniuc și grupul criminal al lui Șor. Acțiunile lor împreună cu tot arsenalul hibrid al Rusiei sunt îndreptate împotriva Republicii Moldova. Prin decizia de astăzi a Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, statul ne protejează spațiul informațional”, a declarat șeful SIS.

Decretul cu informații despre care portaluri au fost interzise în Moldova a fost promis a fi publicat mai târziu în cursul zilei.

Anterior, Mustiace a declarat că șase canale TV vor fi blocate în Republica Moldova pe durata situației de urgență. Este vorba despre Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

În octombrie, s-a raportat că Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a decis să blocheze accesul la peste 20 de resurse rusești de internet din țară.

În primăvară, Moldova a blocat portalurile Politnavigator și Newsfront, precum și site-urile Sputnik, care au fost lansate pentru a le înlocui pe cele blocate anterior.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Mda ! SIS are o problema mare, nu stiu daca va putea mentine cenzura pana la aderarea RM la UE. Ar insemna ca “starea de urgenta” sa fie prelungita pana atunci si concomitent sa fie si PAS la guvernare, si sa nu se revolte oamenii contra cenzurii. Foarte greu de mentinut. Unde mai pui ca trebuie sa dispara doua generatii ca oamenii sa nu mai fie manipulati de Rusia si sa poata disparea si cenzura actuala, ca atunci la ce buna intrarea in UE daca tot e cenzura? Mare dilema pe capul SIS !

    1. Nu maniPula bre cu “cenzura”.
      Adica SIS sa se uite cum grupul criminal SOR, finantat de catre kremlin sa ajunga la putere prin coruperea alegatorilor??
      Ce dovezi mai vrei, sosoaco??

      1. Ce am scris eu si ce ai inteles tu ! Am scris ca e foarte greu ca SIS sa mentina cenzura si tu scrii ca sunt sosoaca. “Coruperea alegatorilor”, care o scrii tu, nu exista din cauza mass-media, ci e in mintea ex-sovieticilor. Aceasta “coruptie a alegatorilor” nu va dispare prin cenzura, ci va trebui sa dispara cel putin doua generatii pt a iesi din mentalul colectiv. Este precum a zis Brucan, ca va trebui sa treaca 20 de ani pana ce oamenii sa isi revina din comunism. Uite ca au trecut 33 de ani si tot nu si-au revenit. Sosoaca esti tu la cap, ca nu gandesti si te mananca degetul sa tastezi inainte de a gandi ! Bine ca nu sterge adminul toate comenatriile, ca tot e cenzura in floare !

        1. Ba da, adminul sterge comentariile, care nu-i convin.
          Ieri la stirea “CIRC ELECTORAL” erau 5 comentarii cu critici la adresa redactiei, astazi deja a ramas numai unul singur.

            1. Ma inclin sa-ti dau dreptate, o asemea “presa” chiar merita sa fie ignorata 🙂
              Adio sustinatorilor propagandei kremlinului!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *