Economie

33 de întreprinderi agricole vor beneficia de granturi de peste 5 milioane de lei

Potrivit unui comunicat de presă al proiectului MAC-P, în 2014 au fost organizate 2 runde de selectare a dosarelor. Comisia de evaluare a aprobat spre
finanţare 33 de dosare din cele 42 depuse în prima rundă . Celelalte 80 de dosare din cea de-a doua rundă vor fi examinate până în primăvara anului
curent.

Cele 33 de întreprinderi selectate îşi vor putea returna până la 50% din sursele investite în procurarea tehnicii agricole care asigură prelucrarea solului şi întreţinerea culturilor în regim de conservare. Granturile vor fi debursate de către Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) în timpul imediat următor.

Finanţarea programului este efectuată din fondurile Băncii Mondiale, Guvernului Suediei şi Facilitatea Globală de Mediu (GEF). Valoarea unui grant nu poate depăsi 20 de mii de dolari.

Programul va fi realizat până în 2017. Dacă în primul apel majoritatea fermierilor au solicitat subvenţionarea tehnicii agricole procurate, pe viitor prioritate vor avea fermierii care au implementat practici agricole de întreţinere durabilă a solului.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *