Sănătate

34 de elevi din Rezina au fost internaţi după un nou caz de intoxicaţie cu insecticide

În liceul din satul Cuizăuca, a avut loc o nouă intoxicaţie în masă, după ce elevii au intrat în aceeaşi încăpere. În prezent în total sunt internaţi 34 de copii.

Solicitată de IPN, directoarea spitalului raional, Nina Postu, a declarat că starea copiilor este grav-medie. Elevii au fost internaţi cu simptome de cefalee, greţuri, vomă şi dureri în regiunea epigastrică. „Situaţia după tratament s-a ameliorat vădit, copiii la moment se simt bine. Doar un copil avem mai grav, cu pneumonie bilaterală, care a fost descoperită în paralel. Se consideră că au fost zile de vacanţă şi a fost aerisire necorespunzătoare şi la primele ore după ce au intrat copiii în şcoală în prima zi de ore, din nou s-au simţit mai prost”, a menţionat Nina Postu.

Ministerul Sănătăţii menţionează într-un comunicat de presă că instituţia de învăţământ şi-ar fi reluat activitatea într-o perioadă de timp prea scurtă, iar încăperile nu au fost supuse tuturor măsurilor de expertiză, aerisire şi dezinfectare. „Astfel, din cauza lipsei de comunicare, dar şi de profesionalism, atât a responsabililor pentru identificarea şi înlăturarea cauzei intoxicaţiei, cât şi a celor care au permis deschiderea instituţiei de învăţământ, fără a avea o autorizaţie de la Centrul de Sănătate Publică din Rezina, a avut de suferit un nou grup de copii”, se spune în comunicat.

Ministerul menţionează că toţi responsabilii de comiterea acestor erori, vor fi aspru sancţionaţi. Totodată, printr-un ordin al ministrului sănătăţii va fi demis medicul-şef al Centrului de Sănătate Publică din Rezina.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, intoxicaţiile au survenit după ce un elev a spart un flacon cu insecticid de tip B-58 în sala de festivităţi a liceului. După primul caz de intoxicaţie, toţi elevii au fost externaţi.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *