Social

3,4 ha cu cânepă, depistate în regiunea de sud a țării

Cele mai multe plante au fost nimicite de angajații Sectorului Poliției de Frontieră Copceac, un număr de 3997. Cânepa creștea pe întinderi de aproximativ 2 ha, iar plantele depășeau înălțimea de 1,5 metri. Alte 3925 de fire au fost depistate în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-1. Plantația creștea haotic lângă un câmp de floarea soarelui. La fel, lângă și printre culturile agricole, polițiștii de frontieră din Sectorul Cișmichioi au găsit două lanuri, cu dimensiunea totală de 1,2 ha, pe care se dezvoltau 3009 plante de cânepă.

Inspectorii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Leova au descoperit lângă câmpuri de floarea soarelui și porumb, 2730 de cânepă, în fază diferită de vegetație. De asemenea, în nemijlocita apropiere a terenurilor agricole, ce aparţin unor persoane din satul Valea Perjei, polițiștii de frontieră au nimicit 1123 plante de cânepă. Ultima depistare a cânepei, a fost consemnată de către patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcăneși. Aceasta a descoperit de-a lungul unui câmp de floarea soarelui, o fâşie de vegetaţie verde, asemanătoare cu cânepa, fiind numărate 1009 fire.

În toate cazurile înregistrate, conform procedurilor legale, cânepa a fost smulsă, o parte fiind transmisă spre expertiză, în vederea constatării tehnico-ştiinţifice, iar restul culturii nimicită la fața locului, prin ardere, cu participarea administrației publice locale.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *